Най-елитните висши учебни заведения в САЩ приемат все по-малко студенти.

...
 Най-елитните висши учебни заведения в САЩ приемат все по-малко студенти.
Коментари Харесай

Защо приемът в университетите от Бръшляновата лига намалява?

 Най-елитните висши образователни заведения в Съединени американски щати одобряват все по-малко студенти. Или най-малко по този начин сочи статистиката.
Това се вижда най-добре от данните за приема в деветте най-елитни университета в Съединени американски щати, сплоти в организацията, позната като Бръшлянова лига.

През тази година Харвард е приел едвам 4.5% от претендентите, до момента в който Йейл е одобрил едвам 6% от претендентите за образование, предава CNN.

През последните 5 години всички 8 университета от Бръшляновата лига записват спад в приема си.

В същото време, от ден на ден младежи аплайват в тези висши образователни заведения, което е главната причина за свиването в каузи на утвърдените претенденти.

Увеличението в броя кандидатствания е свръзано с правила, признати през 1998 година, които разрешават на учениците в Съединени американски щати да аплайват в над 700 университета в страната. Благодарение на системата, учениците могат да осъществят до 20 кандидатствания без старания.

Така колкото повече университети възприемат новите правила за кандидатстване, толкоз повече възпитаници се възползват от това. Така делът на тези, които аплайват допълнително от три университета едновременно, е скочил от 61% през 1995 година до 82% през 2016 година, съгласно отчет на National Association for College Admission Counseling.

Някои колежи вършат самото кандидатстване по-достъпно, като отстраняват таксата за подаване на документи.

Високият брой кандидатствания не значи безусловно, че влизането в елитните университети е станало по-трудно.По думите на Браян Тайлър, ръководещ шеф на консултантската компания Ivy Coach, високият брой кандидатствания е артикул на усъвършенствана маркетингова тактика на университетите.

„ Грешно схващане е схващането, че тези спадове в приема и нарастването на кандидатстванията значат по-трудно влизане в учебните заведения всяка година. Това просто не е истина: факт е, че тези университети стават все по-добри в това да накарат студентите да аплайват в тях ”, споделя той.

Според Тайлър, учебните заведения от Бръшляновата лига постоянно таргетират възпитаници, които нямат късмет да постъпят там, което води до по-висок кандидатствания и по-нисък % влизания. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР